Utmaningar 2014: Manliga författare

KvinnodramernaEn mycket vanlig fråga från vänner och bekanta: Läser du BARA kvinnliga författare? Nej, det gör jag inte. Men eftersom jag bloggar nästan uteslutande om kvinnor så blir det mest så. Av naturliga skäl. Kunde min kompis Jesper Svensson delta i klassiska kvinnor-utmaningen och läsa fem kvinnor under året så skulle väl inte jag vara sämre. Fem manliga författare var målet. Resultat? Jag läser fler män än jag tror.

 

Dessa läste jag:

Kjell-Olof Feldt och Birgitta von Otter – Barnläkarfallet
Machado de Assis – Vansinnesläkaren
Carloz Ruiz Zafón  – Himlens fånge
Rolf Alsing – Sveriges statsministrar under 100 år: Tage Elander
Klas Eklund – Sveriges statsministrar under 100 år: Olof Palme
Miguel Angel Asturias – Weekend i Guatemala
Arnaldur Indridason  – Den kalla elden
Frederico Garcia Lorca  – Kvinnodramerna
Fredrik Backman  – En man som heter Ove
Ivo Andric – Bron över Drina
Ismaïl Kadaré – Aprils frusna blommor
Samuel Agnon – Evig fred
Inti Chavez Perez – Lätta sexboken
Lars Bill Lundholm – Citymorden
Uwe Timm – Upptäckten av currywursten
Maxim Leo – Röd kärlek

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.