Årets fem bästa fackböcker

Popmusik rimmar på politikÅrets fem bästa fackböcker var ett nöje att ta fram. Jag har mest läst skönlitteratur i år, men när jag tittar efter så är där också en hel fel fackböcker.

Anna Charlotta Gunnarson Popmusik rimmar på politik: Den Augustprisnominerade boken var en av mitt läsårs absoluta höjdpunkter. Gunnarson älskar musik och är mycket kunnig. Jag lärde mig massor om hur politik framförts genom musiken, också där vi kanske inte alltid förstått det.

Linda Skugge 40 – Constant reader: Skugges så underbart härliga och bittra självbiografi är ett måste för alla som älskade henne på 90-talet. Jag tillhör dem som älskar henne fortfarande.

Marina Thorborg Kvinnor i Kina: Thorborg har gjort en gedigen redogörelse för kvinnornas situation i Kina genom åren. Boken rekommenderas varmt för ökad kunskap om Kina.

Inti Chavez Perez Lätta sexboken: Jag tyckte att Chavez Perez bok om sex för unga var mycket bra. Det var precis en sådan bok som jag vill att min son ska läsa när han blir äldre.

Masha Gessen Ord kan krossa betong: Jag fick veta mycket som jag inte visste om Pyssy Riot och alla turerna kring rättegången och deras straff i Gessens bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.