Undset, Sigrid; Kristin Lavransdotter, 1920-22

Kristin LavransdotterKristin Lavransdotter är ett fantastiskt verk av Sigrid Undset. Vi får följa Kristin som lever i Norge på medeltiden och som trots dåtidens konventioner får sin far att gå med på att hon gifter sig av kärlek. Vi får följa hennes kamp för kärleken i den första boken, hennes vardagsliv som ung mor i den andra och det besvärliga livet som mor till tonårspojkar i den sista. Det är ett underbart porträtt men boken är på gammaldags svenska och förmodligen bara den envisa orkar ta sig igenom de 870 sidorna.

4 pingar

  1. […] Undset läste jag när jag påbörjade projektet för några år sedan, mest för att hennes verk Kristin Lavransdotter passade bra in här. Det är ett gediget kvinnohistorisk verk, men mer kul att ha läst än att […]

  2. […] som en given bok att recensera här. Även om jag redan läst Undset och hennes mastodontverk Kristin Lavransdotter, kan hon förtjänas att läsas […]

  3. […] Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset: Jag vet att Lyran själv hade med den, men det är faktiskt något av det mest imponerande jag har tagit mig igenom. Imponerande på grund av längd och tråkighet. Jo, jag tyckte den var trist som sjutton. […]

  4. […] Undsets Kristin Lavransdotter är ett imponerande verk. Jag såg lite fram emot Jenny, som är en tidigare bok av […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.