Tysk torsdag v 15

Tysklands flaggaNu är det dags för tysk torsdag hos Bokmoster. Jag har deltagit i hennes utlottning av böcker och önskat mig Adams arv av Astrid Rosenfeld. Den boken lät mest spännande och dessutom skriven av en kvinna 😉

Jag ska själv fira den här tyska torsdagen med att läsa en av mina böcker jag köpte i Berlin i vintras. Det får bli Der geteilte himmel av Christa Wolf.

Jag passar också på att offentliggöra mina tankar på det tyska området. En liten utmaning är nämligen formulerad i mitt huvud. Jag ska läsa fem böcker från Tyskland, en från Schweiz och en från Österrike, alla på tyska. Det här är inte en utmaning som har ett tydligt slut, utan får fortsätta in i 2014. Jag får även tillgodoräkna mig de två böckerna jag recenserade i senaste numret av Magasinet Neo. Jag kallar utmaningen Läsa på tyska.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Visst är det trevligt med tyska torsdagar! Tänkte just att det måste bli Astrid för din del 🙂

    Jättekul med din tyska läsutmaning, ser fram emot att få följa den ända in i 2014. Viel Glück!

    1. Danke! Jag tänker nog hänga på dina tyska torsdagar lite oftare i framtiden. Är ju ett sätt för mig att få en liten spark att läsa mer. Började läsa igår och det går ju lite trögt minst sagt, men det brukar lätta efter ett par dagar.

  2. Der geteilte Himmel, ein echter Klassiker! Bra val. Den läste vi i Hannover i skolan i början på åttiotalet. Viel Vergnügen beim Lesen!

    1. Har velat läsa den länge! Och den är ju inte så lång 😉 Vielen dank!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.