Tonårs-Hannas dagbok

Dagböcker 90-93

Jag hittade mina egna dagböcker som jag letade upp efter att ha läst Tonårstjejens dagbok. Jag hittade några underbara delar som jag vill delge er. Jag är född 1977 så jag är mellan 13 och 16 när dessa rader skrivs. Det finns många sportreferat, men mest är det kompisar och killar. Jag har skrivit av anteckningarna ordagrant.

Det politiska intresset

Onsdag 3/10 1990: Idag finns det inte längre något Öst- och Västtyskland. Idag sker nämligen återföreningen, spännande.

Det viktigaste som hände den dagen

Tisdag 27/11 1990: Idag har det gått två dagar utan dörrar i huset. Det är precis så att man klarar sig.

Självömkan

Fredag 20/12 1991: Denna dag hade jag sett fram emot. Jag skulle få mina första betyg och sen skulle vi fika Camilla, Anki, Sofia, Jeanette och jag. I skolan skulle alla vara glada och det skulle vara pirrigt för alla att öppna sina kuvert. Men en elev gick miste om allt detta hon heter Hanna Sofia Lager och låg hemma i maginfluensa och spydde hela natten och dagen. (Mamma fick hämta mina betyg.)

Det taskiga samt det detaljerade sportnörderiet

Fredag 17/1 1992: Idag var vi på bandy (Villa-Selånger 7-2) och på fritidsgården. På bandyn var vi med Tobias, Marcus, Stadling och Lars (pratade lite). Det var väl det häftigaste dom gjort en fredagskväll!

Deppigheten

Fredag 12/3 1993: Idag har jag varit hemma och slöat. Jag gör ingenting nuförtiden. Åsa är inte hemma och mina andra kompisar vill jag inte gå ut med.

Första fyllan

Lördag 22/5 1993: Idag kom vi hem.* Inatt sov vi i en timma! Då hade vi inte bytt om heller. Jag drack mig full och ångrar allt jag gjorde. Nu vet jag även hur baksmälla känns.

*) från en klassresa till Hamburg och Lübeck och Tysklandsfärja.

Dagbok från 1993

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.