Tjej-lego? Tyvärr inget skämt

Läste med sorg på Ms Blog att Lego lanserar nytt tjejlego. Såhär såg en annons från Lego ut 1981:

Idag ser det istället ut såhär:

Se fler Lego-nyheter här.

1981 fick flickor vara barn och leka med lego och vara kreativa. Idag förväntas de gilla saker som bara tjejer gillar. Det finns tillräckligt med könsstereotypa leksaker för barn så det är verkligen tröttsamt att Lego hänger på. Jag vet att många nu kommer att säga att det är detta som säljer och könsstereotypa leksaker är det som folk efterfrågar. Jag vet också att väldigt många sitter hemma och är arga för att det allt ska vara så flickigt och så pojkigt och inte sträcker sig till mer än att förfasas i sin ensamhet eller möjligtvis i sin mammagrupp.

Kom igen alla genusmedvetna föräldrar och protestera! Säg till i er närmsta affär att ni efterfrågar något annat. Låt expediterna veta att ni gör det så har ni i alla fall gjort lite för att försöka förändra.

På Twitter gå det bra att använda den internationella hashtagen #LiberateLEGOs om du vill visa att du inte gillar vad du ser ovan.

1 kommentar

    • Jenny12 september, 2019 kl. 09:39
    • Svara

    Bra innehåll på könsstereotypa leksaker med Lego som bra exempel. Det är verkligen tröttsamt. För mig uppmuntrar jag min dotter att leka med sin bror lego eftersom det inte bara handlar om leksaken snarare fördelarna med att använda leksakerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.