Tematrio – Världsbokdagen

JordglobÅh, vilken fantastisk tematrio på en  fantastiskt viktig dag! Jag slår tre flugor i en smäll och deltar i Lyrans tematrio, firar världsbokdagen och pushar för min världsutmaning.

Idag är det alltså världsbokdagen och för mig som älskar böcker och älskar att resa och upptäcka nya delar av världen är det en fantastisk kombination. Världsbokdagen ska vara ”en festdag för firandet av böcker, författare och läsning samt  värnandet om upphovsrätten och människors fria tillgång till information”.

Min världsutmaning går ut på att läsa en bok från varje världsdel och det är inte för sent att hänga på. Här kan du se en lista på deltagare, men det har tillkommit några. Jag ska göra en ny lista på torsdag då det har gått en månad, så passa på att anmäla dig nu. Den 25:e september avslutas utmaningen. Vill du ah tips på böcker? Spana då in min sida Kvinnor i världen. Eller ta del av mina tips i trion nedan:

1. Lila Hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie: En bok om en flickas uppväxt i Nigeria med en auktoritär far. Den är så bra att den kom med på min feministiska litteraturkanon.

2. Ta hand om min mor av Kyung-Sook Shin: Den här boken från Sydkorea fick representera Asien för mig i världsutmaningen. Den handlar om en kvinnas liv genom sina barns ögon. Rekommenderas varmt.

3. People I know av Inta Ruka: Vill du läsa/bläddra i något från ett land närmare oss, men som du förmodligen inte läst så mycket från förut, ska du välja denna underbara fotobok. Fantastisk bilder och lite mindre text från vårt grannland Lettland och det som en gång var Sovjetunionen.

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Jättebra tips, tack
    Mia

  2. Den där Chimamanda Ngozi Adichie dyker upp i var och varannan trio 🙂

  3. Ta hand om min mor är jag jättesugen på att läsa 🙂

  4. Skriver genast upp Kyung-Sook Shin på den digra läslistan…

  5. Tack för riktigt bra lästips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.