Tematrio v 49 – Nobelpristagare

NobelpengDenna vecka vill Lyran att  vi ska berätta om tre Nobelpristagare vi gillar eller är nyfiken på. Jag kommer föga förvånande att lista tre kvinnor:

1. Pearl Buck. För att hon är så okänd och för att hon är så bra. Hon har levt många år i Kina och hennes böcker handlar inte sällan om det landet. Jag skäms nästan för att jag bara har läst två böcker av henne, Den goda jorden och Brevet från Peking.

2. Wisława Szymborska. Hon är min absoluta favoritpoet, alla kategorier.

3. Doris Lessing. För att hon är så bra. Punkt. Måste läsa mycket, mycket mer än det jag redan läst av henne.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Efter den här tematrion känns det som att jag borde ge Doris Lessing en chans till. Läste en bok av henne under gymnasietiden och jag led mig igenom hela boken.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

   Det tycker jag du borde göra! Gräset sjunger är en en lättare bok som jag tyckte om. Visserligen med en osympatiskt huvudperson, men sådant kan ju också vara kul.

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Pearl S. Buck finns även i min trio. Hon är så himla bra. Doris Lessing är jag superintresserad av att läsa.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

   Åh vad roligt med en till som gillar Buck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.