Tematrio v 45 – Ätbart

Denna vecka vill Lyran att vi ska lista tre böcker med något ätbart i titeln. Jag tolkar det lite kreativt och tar även med drickbart. Här är min tematrio:

Stekta gröna tomater av Fannie Flagg: Denna underbara bok såg jag som film först och det är banne mig en av de bästa filmer jag har sett och kanske en av de bästa böcker jag har läst också. Två kvinnor finner varandra och skapar ett liv tillsamman långt borta från sorger och tunga bagage. Dessutom flyr den ena från en man som slår.

Vattenmelonen av Marian Keyes: En kul historia om en kvinna som tar sig ur sorgen att ha blivit övergiven av sin man på förlossningsbordet. Chick lit när det är som bäst.

A cup of tea av Katherine Mansfield: En fantastisk novell om hur en man utnyttjar son hustrus osäkerhet på hans kärlek för att får det han vill. Det hon ville vara att bjuda en fattig kvinna på middag och det han gjorde var att säga att han tyckte hon var så otroligt vacker. Mycket bra och kärnfull novell.

3 kommentarer

  1. Utav dina böcker har jag läst Stekta gröna tomater och Vattenmelonen! Dom r bra båda två!

    1. Ja, det är kanonböcker!

  2. Vi har två samma och precis som du så fullkomligt älskar jag Stekta gröna tomater 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.