Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Fet, ful och äcklig? Eller rent av sund och snygg? - Feministbiblioteket

Fet, ful och äcklig? Eller rent av sund och snygg?

Jag tänkte inte kommentera det, men nu gör jag det ändå. Katrin Zytomierska tycker att mulliga tjejer är det fulaste som finns. Ren och skär feministpropaganda. Föga förvånande tycker jag tvärt om. Modigt av SATS att välja en tjej som ser ut som folk gör mest. Jag tänker inte kommentera det hela mer med så mycket text. Istället bjuder jag er på bilder av mig. En glad 35-åring som i dagsläget borde träna mer, men som för inte så länge sedan var mycket vältränad. Dock ej smal. Vad säger ni, är jag tjock, äcklig och ful? Jag tycker inte det själv.

2007. Här har jag sprungit i mål i Stockholm halvmaraton. Sjukt vältränad, men inte smal. Dessutom stripigt hår och osminkad.

2008. Här tyckte jag själv att jag var vackrast i världen. Mindre vältränad, men nu sminkad.

2011. Då såg jag ut såhär och hade gått ner mycket i vikt, vilket jag förstås inte visste då.

2012. Semester i Litauen. Jag tränar inte så mycket på grund av höftproblem som är en följd av graviditeten, dessutom har jag nu gått upp det jag gick ned under graviditeten.  Jag har sedan under hösten dragit på mig alla möjliga sjukdomar som Hugo tagit med sig från dagis. Jag vill träna mer, men vet ni vad? Jag tycker jag är snygg ändå!

Nu ska jag njuta av lite äppelkaka och glass. Haha!

27 kommentarer

2 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Nu är jag som vanligt full av extra hormoner, men jag grät lite när jag läste Katrins inlägg.

  1. Jag förstår det. Nu reagerade jag med att bli arg. Är glad för att jag inte grät och kände mig misslyckad. Detta inlägg är tillägnat alla som blev ledsna.

   1. Jag grät lite av ilska och vanmakt, skall jag klargöra. Klart att man blir ledsen, men mer för hennes skull – det kan inte vara lätt att vara så fruktansvärt rädd för att ha några extrakilo. Som att ens vikt skulle påverka ens mänskliga värde, ens rätt till att bli behandlad med respekt och få ett värdigt bemötande. Jag anmälde inlägget, jag tycker att sådan där mobbing är riktigt stötande.

    För övrigt antar jag att du inte fiskade, men jag tycker att du är en vacker kvinna. Jag tänker inte jämföra era utseenden eftersom det inte är poängen, men jag tycker i vilket fall att din attityd verkar bra mycket sundare än hennes.

   2. Tack, det var snällt skrivet! Jag tycker mest synd om henne också. Och hennes barn. Jag har sett henne i LCHF-debatten och hennes inställning till mat och vikt är allt annat än sund. Visst behöver jag gå ner några kilo och träna mer, men det betyder inte att jag hatar min kropp och skäms för att jag är tjock. Sedan är ju utseende subjektivt och man attraheras av olika saker. Så dumt att säga att det finns en mall som alla borde stöpas efter.

  • knyguziurkeG5 november, 2012 kl. 10:12
  • Svara

  Jag kommenterar inte KZblogg.

  istället bjuder jag på citatet

  ”“Judging others makes us blind, whereas love is illuminating. By judging others we blind ourselves to our own evil and to the grace which others are just as entitled to as we are.”

  ― Dietrich Bonhoeffer, The Cost of Discipleship ”

  Hanna, jag skulle vilja träffa dig IRL. det vore så roligt!
  Förresten, jag har börjat läsa Nycander 🙂

  1. Så sant! Ja, jag vill också träffas IRL. Det vore jättekul! Bor du i Stockholm så behöver det inte vara så svårt att ordna 🙂 Och kul att du fastnade för tipset. Jag borde också läsa den, haha.

    • knyguziurkeG5 november, 2012 kl. 10:55
    • Svara

    Tyvär inte Stockholm. Karlskrona. (suckar)
    men är jag i Stockholm någon gång så bokar vi in en fika

    1. Ja säg till! Jag lovar att säga till om jag har vägarna förbi Karlskrona 🙂

 2. Jag tänker inte ens läsa Zytomierskas inlägg, jag har högt blodtryck och ska helst inte bli upprörd. Och sanningen är att det är få människor som lyckas så bra med att göra mig upprörd som den damen. Samtidigt blir jag oerhört ledsen för hennes skull. Och världens.

  Förresten är du jättefin på ALLA bilderna, hellre lite mullig och glad än mager och bitter som Zytomierska.

  1. Klokt av dig att inte läsa. Man ska hålla henne så långt borta man bara kan. Tack! Är det något jag inte vill vara så är det mager. Hellre överviktig. Alla gånger.

 3. Du är jättefin! Bara för att man är smal betyder det inte att man är sund.

  1. Tack! Det är så sant.

 4. Jag korrekturläste hennes LCHF-bok. Inte bita den hand som föder en etc (förlaget, inte KZ), men gårdagens inlägg gjorde mig inte särskilt förvånad.

  1. Jag har hört om boken, men inte haft styrka nog att bläddra i den. Hon är ju rätt kategorisk och dömande, vilket inte känns särskilt sunt.

  • Sofia Lindström6 november, 2012 kl. 09:50
  • Svara

  Haha! Blev glad av det här inlägget. Kram på dig.

  1. Vad underbart! Det var meningen att peppa andra som motvikt till sjuka ideal. Kram!

 5. Det är viktigt att vi reagerar på den typen av skit hon sprider. Jag kan stödja kvinnor med andra åsikter från min egen, för att systerskapet går före politiken. I det här fallet är jag dock alldeles för äcklad av det KZ skrivit. Vi behöver tiga ihjäl henne tror jag. Reagera, ifrågasätta, ta debatten. Men sen måste vi skita i henne tills hon inte får mer utrymme i media.

  1. Jag tror egentligen också på att tiga ihjäl, men mät media bjuder in henne att tala om sin bok och dina idéer så känns det dom att man behöver vars en motvikt.

   1. Absolut! Jag hejar på dig, du är grym!

   2. <3

 6. Underbart att du vågar vara dig själv och visar bilder fastän du inte är trådsmal. Du är fin som du är och huvudsaken är att man trivs med sig själv och att man känner sig älskad för den man är, av dem som står en nära. Allt annat kan kvitta.
  Kram!

  1. Ja, det gör mig verkligen detsamma om KZ tycker jag är snygg eller inte men när vänner till mig blir ledsna för det hon skriver vill jag vara en bra förebild för ett annat sundare ideal.

 7. Du är jättefin och naturlig och du vet vem du är, mer kan man väl inte begära. Skrev en liten notis hos frk Zytomierska också. 😉

  1. Tack! Inget positivt hoppas jag 😉

   1. Inget positivt till hennes fördel!

  • stigframat@hotmail.com10 november, 2012 kl. 09:15
  • Svara

  Hoppas vid Gud att ni inte gråter för KZ:s skull!!
  När ni träffar sådana här pajas på nätet tänk istället så här: OM ni skulle träffa en galning på gatan och han/hon skulle påstå att ni är fula/dumma i huvudet etc. skulle ni ta den personen på allvar?
  Nej, just det. Så kom ihåg att samma sak gäller även angående KZ:s uttalanden hit och dit.

  Det enda rätt vore tiga ihjäl idioten. Och kontakta sponsorerna (vilket jag tänker göra) så att de slutar finansiera skiten. Då blir det ett annat ljud i källan. Var så säker om det.

  KZ är en person som troligtvis har någonsorts bokstavsdiagnos. De flesta attention whores har..

  Troligtvis kommer en tid längre fram när KZ ”erkänner” att hon knaprar cipramil, ritalin, har alkoholproblem, använder amfetamin eller något liknande. Titta bara på exempelvis Dominika Peczinski som ett tag SKREK på sin blogg skit på andra. Sen kom erkännandet: alkoholism och ADHD..

  1. Nu grät inte jag, men KZ är en person som fått mycket uppmärksamhet, får sitta med i paneler, skrivit en bok som uppmärksammats osv osv. jag tycker inte att det är jättekonstigt om folk reagerar på det hon skriver. Dock håller jag med dig om att mejla sponsorerna och tiga ihjäl henne vore det smartaste. Jag ville bara sprida till andra att jag är lycklig och långt ifrån ful, fast jag väger en bra bit över 55 kg 🙂

 1. […] fick precis det här mejlutskicket från Hanna på Feministbiblioteket där hon kommenterar på det här vidriga […]

 2. […] om hur hon uppfattat Katrin Zytomierskas påhopp. Välskrivet och väl argumenterat. Precis som jag skrev och visade häromdagen så har hon haft vågor i sitt liv, ibland är hon otränad och ibland mycket vältränad. Dessutom […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.