Tematrio v 43 – Släktingar i titeln

Denna vecka vill Lyran att vi ska lista tre böcker med olika släktingar i titeln. Jag vet flera så jag gör det svårt för mig och listar tre olika släktingar. Dessutom låter jag legendariska Egalias döttrar vara eftersom Lyran själv hade nämnt den.

Min mosters migrän – Hanne-Vibeke Holst: Denna fantastiska biografi för något av det första jag läste i mitt feministiska biblioteks-projekt. Titeln syftar på Holsts moster som alltid fick migrän vid stora högtider. Detta var oerhört pinsamt, tyckte släkten, trots att det visste at det var hon som stod för alla förberedelser och alla matlagning. Vad som däremot inte var ett dugg pinsamt var att en farbror vägrade äta någonting annat än potatis.

Sin mors dotter – Marilyn French: Alla flitiga besökare här på bloggen vet att jag älskar Marilyn French, men det är sällan jag marknadsför Sin mors dotter, som jag nästa tyckte bättre om än den mer kända Kvinnorummet. 1900-talets historia i USA via tre generationer kvinnor med tre helt olika förutsättningar och med en stor portion feministisk historia invävd. Så kan man sammanfatta den här boken som också innehåller kärlek, relationer till sina föräldrar och barn.

Tesslas pappa vill inte – Åsa Mendel-Hartvig & Caroline Röstlund: Underbar barnbok där pappan har bytt roll med barnet och inte vill gå till jobbet eller äta frukost. Med lite mutor, såsom att då ha spännen i håret, dricka varm choklad och åka pulka så tar han sig till jobbet med Tessla. Ser mycket fram emot att läsa det för Hugo när han är i den åldern (han har redan fått höra den många gånger, men han har nog inte fått med sig hela innehållet än).

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Det var någon annan som hade med Min mosters migrän, som onekligen verkar väldigt intressant 🙂

  1. Ja, den är bra. lite långrandig mellan varven, men definitivt värd att läsas!

 2. Min mosters migrän hade även jag med i min trio. Den står bland mina olästa böcker. Dina andra två har jag däremot inte läst.

  • ochdagarnagar17 oktober, 2012 kl. 08:10
  • Svara

  Hanne Vibekes böcker gillar jag skarpt! Min mosters migrän var nog en av de första jag läste och sedan har jag slukat allt!

  1. Åh, det är samma här! Extra kul att ha läst den före romanerna för att man ser lite vad hon fick allt ifrån. Den senaste av henne står på att-läsa-listan på danska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.