Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Tematrio v 23 - Hembygdsläsning - Feministbiblioteket

Tematrio v 23 – Hembygdsläsning

Rådhuset på Lidköpings torgOk, denna veckan blev det riktigt svårt, men ändå roligt. Lyran vill nämligen att vi ska lista tre böcker av författare från vår hembygd.

Jag är född och uppvuxen i Lidköping i före detta Skaraborgs län och jag räknar det länet som min hembygd. Att räkna landskapet Västergötland blir lite fusk eftersom det inkluderar Göteborg och nya länet likaså.

Kända författare från Lidköping? Skövde? Mariestad? Ok, lets google för inspiration!

Västgöta-Bengtsson vill jag inte nämna. Carl Jonas Love Almqvist skrev om Sara Videbeck från Lidköping, men frågan är om han någonsin satte sin fot där. Nåväl, här är tre författare från min hembygd Skaraborg.

1. Anna-Charlotta Gunnarsson från Lidköping: Hon är ascool, feminist och en av de roligaste på twitter. Det är en skam att jag inte läst hennes barnböcker. Det ska givetvis bli ändring på det!

2. Kristina Appelqvist från Skövde: Hon skriver deckare om universitetschefen Emma Lundgren som blir inblandad i pusselgåtor i universitetsmiljö. Platsen är Västgöta Universitet, ett påhittat namn för Skövde Högskola. Det är inte jättebra deckare för att uttrycka sig milt.

3. Per Hagman från Skövde: Ett riktigt känt namn har vi i alla fall att vara stolta över. Jag har läst flera böcker av honom, varav åtminstone en utspelade sig i Skövde.

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Per Hagman gillar jag, Anna-Charlottas program också. Jag är ju bara inte skaraborgare själv utan från Älvsborgs län. Mitt urval blev begränsat 🙂

  1. Men mitt också! Älvsborg är ju även Borås, Trollhättan och Åmål. Inga författare därifrån? Vi borde kanske räknat Västergötland för större utbud 🙂

 2. Svårt – men roligt tema! Det är många författare som bott en tid i Uppsala men få som faktiskt kommer därifrån… men jag tänkte att man får tolka lite fritt.

  1. Jag hade Det går an som reserv ifall jag inte skulle hitta fler. Den utspelar ju sig i Lidköping iaf 🙂

 3. Jag tyckte det var ganska svårt, främst för att det stod ”bra” framför. Trots att jag gärna vill tycka om böcker som utspelar sig i Göteborgstrakten så är det oftare det är ganska dåligt än bra.

  1. Jag tog inte alls hänsyn till ”bra” 🙂

 4. Ja, Anna-Charlotta! Jag hade faktiskt det lite lättare, fick ihop tre bra kvinnor från min hembygd 🙂

  Lidköping är en fin stad! Men Skövde, hmm, jag har fött barn där i alla fall, … 😉

  1. Jag har aldrig bott i Skövde, men är född på BB där 🙂 Lidköping är fint, men vääääldigt tråkigt. Glad att jag inte bor kvar

 5. Jag är också skaraborgare och vi hade en gemensam författare på tematrion 🙂

  1. Kul! Trevlig bygd det där 🙂

 6. Anna-Charlotta gillar jag med, kanske skulle ta och kolla in hennes böcker!

  1. Ja, det är på tiden jag gör det iaf 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.