Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Tematrio v 14 - Påsken - Feministbiblioteket

Tematrio v 14 – Påsken

Påskris enligt familjen Lager Ericson. Mars 2015.

Påskris enligt familjen Lager Ericson. Mars 2015.

Idag ska jag försöka lista tre böcker som utspelar sig på påsken, enligt uppmaning från Lyran. Inte det lättaste som ni förstår.

Liane Moriarty – Öppnas i händelse av min död: Den på svenska nyligen utkomna australiensiska bestsellern utspelar sig under några dagar kring påsk. Jag har fått lära mig allt om australiensiska påsktraditioner inklusive korsbullar med smör. Det tog ett tag innan jag fick det att gå ihop med att det var höst och påsk samtidigt.

Barnens bibel: När min man skulle ge mig ett exempel på bok som utspelar sig på påsken svarade han fyndigt ”Nya testamentet”. Jag har inte läst bibeln, men dock fick jag barnens bibel läst för mig högt när jag var liten. Jo, det är sant. Idag är ingen av oss medlemmar i kyrkan, varken jag eller den som läste högt (mamma).

Marianne Fredriksson – Enligt Maria Magdalena: En fantastisk tolkning av Jesus efterspel via Maria Magdalenas ögon. Feministisk och fantastisk. Dessutom skildrar den efterspelet av en påsk.

Glad påsk!

16 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Har inte läst någon av de här böckerna.

  1. Inte ens Barnens bibel 😉

 2. Jag känner mig lite nyfiken på Öppnas i händelse av min död, dessutom är det ju inte så vanligt att jag läser böcker från Australien 🙂

  1. Den tror jag skulle passa dig! En deckargåta står i centrum fastän man nog inte kan kalla det en deckare.

  • sven erik hansson1 april, 2015 kl. 09:19
  • Svara

  Strindbergs pjäs Påsk kan man läsa. En flicka som är huvudperson.

  1. Har inte läst den, men tänkte på den när jag funderade ut böcker.

 3. Jag har inte läst någon av dem, men Enligt Maria Magdalena skulle jag verkligen vilja läsa 🙂

  1. Den är jättebra! Fick den av min man efter att ha läst Påven Johanna. Lite samma idé, men bättre.

 4. Jag läste ”enligt Maria Magdalena” för drygt tre år sedan. (Var tvungen att kolla i min blogg för att veta säkert.) Jag tyckte om den. Men det måste väl vara lite för för dem som aldrig har läst Bibeln att helt och fullt ta den till sig.

  1. Ja det är klart, det är nog svårt för den bibeltrogne att tycka om. Jag är inte själv religiös och det är kanske därför jag tycker så mycket om den.

   1. Fast jag menade tvärtom. Att den som kan sin Bibel har lättare att förstå Marianne Fredrikssons tolkning.

    1. Ah, sorry!

 5. Ja just det, Öppnas i händelser av min död utspelar sig kring påsken och även jag hade problem med det faktum att det var höst samtidigt! En riktigt bra bok var det dock.

  1. Ja, helt ok iaf 🙂

 6. Öppnas i händelse av min död är jag nyfiken på. 😉

  1. Den är lite speciell!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.