Tematrio v 1 – Nyårslöften

Jag inleder det nya året med en tematrio. Lyran vill veta tre bokrelaterade nyårslöften. Här är mina:

1. Läsa mer från hela världen. Jag ska fortsätta att leta efter böcker från länder jag inte läst något från förut. Jag vill vidga mina vyer ännu mer och läsa om kvinnor från alla världens hörn.

2. Läsa på tyska. Om en dryg vecka åker jag på snabbvisit till Berlin. Då ska jag se till att besöka en bokhandel och köpa med mig tysk kvinnolitteratur hem. Gärna någon feministisk bok också om jag hittar.

3. Sätta igång med projektet en feministisk litteraturkanon. Jag sa det för massor av år sedan att jag borde sätta ihop en sådan. Nu ska det bli av, även om formerna för det inte är helt bestämt än. Jag lär återkomma!

13 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Åh, en feministisk litteraturkanon ser jag fram emot!

 2. Ja läsa mer från hela världen borde man göra!

  1. Det är verkligen spännande och man lär sig mycket!

 3. Imponerande med tyskan! Jag har en massa böcker på spanska som jag borde läsa, men jag drar mig lite för det…

  1. Var inte imponerad förrän jag har läst något 😉

 4. Spännande och ambitiösa planer. Jag ska följa dig noga och ser fram emot att få boktips från hela världen.

  1. Kul! Det kommer inom mycket kort boktips från Baltikum!

   1. Det ser jag fram emot. Jag har nästan inget läst!

    1. Jag återkommer 🙂

 5. Feministiskt litteraturkanon låter oerhört spännande!

  1. Ja, visst är det! Jag hoppas att jag ror iland projektet!

 6. Jag brukar också säga till mig själv att jag ska läsa böcker på tyska, men hittills har det bara blivit en. Det kan hänga ihop med all litteratur jag tvingades läsa när jag pluggade tyska på universitetet, för i ärlighetens namn är det långt ifrån alla böcker, som finns med på litteraturlistan alltså, som är bra.

  Hur som helst, någon mer bok på tyska ska det bli men jag tänker inte lova någonting 🙂

  1. Jag förstår dig så väl 🙂 De där små gula böckerna är oftast lika tråkiga som de ser ut. Jag har dock klämt 700 sidor om Baader-Meinhofligan på tyska. Det tog ett år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.