Sportlov och ränteångest – marssummering 2023

Barnen på väg till födelsedagskalas

Det har varit mars och mars betyder sportlov för Stockholmsungar. Vi passade på att åka ner till Lidköping där jag kunde kombinera jobb med att låta mina barn hänga på vardagstomt badhus. Samtidigt höjs räntan och privatekonomin dras åt. Det är inte jätteroliga tider nu, men det här ska väl också passera. Fråga är bara när.

Livet tuffar på och månadens höjdpunkt var såklart när jag fick intervjua den ukrainska liberala parlamentsledamoten Kira Rudik. Det har också varit otroligt roligt att ge ut ett nummer med Lidköpings rådhus på framsidan. I familjen längtar vi alla efter vår och barnen ser frma emot den stundande påsken och en kommande resa till Paris.

Bilden ovan är från Lidingö på väg till barnens farfars 80-årsklalas, men för dem kanske främst mellofinalen med kusinen.

Min läsning

Jag läser på och är fortfarande så pepp på min EU-läsning. Börjar även så smått planera för sommarläsningen., Förra sommaren blev det otroligt lyckat att blanda lättläst, men lite tyngre litteratur. Då gäller det att spara böcker jag tror att jag kommer att sluka.

Läsa jorden runt: Det är ju tidigt på året och då blir det en del. Jag läste från hela sex länder och det beror nästan helt och hållet på EU-läsningen. Jag är nu uppe i 19 lästa länder totalt 2023.

  • Portugal
  • Estland
  • Algeriet
  • Österrike
  • Slovakien
  • Belgien

EU-länder: Jag ska läsa från alla EU-länder under Sveriges ordförandeskap och som ni kan se ovan så kan jag pricka av fem länder; Portugal, Estland, Österrike, Slovakien och Belgien. Det btyder att 15 av 27 länder är lästa och det är tre månader kvar. Det ser bra ut med andra ord.

Bokcirkel: Jag har bokcirklat Främlingen av Albert Camus och Fallet Meursault av Kamel Daoud, som lite hör ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.