Spela Angry Brides!

Den indiska äktenskapsförmedlarsajten Shaadi.com har alltid stått för att förmedla kärlek. Tyvärr är det fortfarande många som kräver hemgift när deras söner ska gifta sig trots att hemgift har varit förbjudet i Indien sedan 1961. Shaadi.com har därför initierat ett spel, Angry Brids, som du kan testa på här. Kasta en röd lacksko med stilettklack eller varför inte en stekpanna, på en valfri friare, en läkare, en ingenjör och en pilot. För varje träff sjunker hemgiften.

DN skriver idag (tyvärr bara i papperstidningen än så länge)  om spelet och om hemgiftsproblematiken. I den indiska medelklassen ökar kraven på hemgift och eftersom den blivande bruden inte alltför sällan ska bo ihop med sin svärföräldrar är pressen stor. Det händer också att hemgift avkrävs brudens föräldrar i efterhand och vägrar de betala så kan kvinnan råka ut för både psykisk och fysisk misshandel. Många mord och självmord i Indien tros ha sin grund i hemgiften.

Jag har inte läst så mycket om kvinnor i Indien men fick verkligen lust att göra det efter den här artikeln. Indien är världens största demokrati, men gamla seder och traditioner lever kvar och de är inte direkt till fördel för landets kvinnor. En bok om indiska kvinnor har jag läst, Kvinnor på ett tåg, och den tar upp olika aspekter på kvinnor som är fångade i dåliga äktenskap. Rekommenderas!

Spela Angry Brides på Facebook!

2 kommentarer

  1. En idé god som något. Måtte det bli ordning på indiska fruarnas elände någon gång. Inte för att de ogifta flickebarnen har det så bra heller…Usch,

    1. Nej, precis. Det handlar boken Kvinnor på ett tåg också om. Och sedan ska vi inte tala om de ofödda flickebarnen som aldrig får födas för att de ha fel kön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.