Smygläsning av Liberal Debatt

Igår var jag på mitt första evenemang utan Hugo. Det var smygläsning av nya numret av Liberal Debatt i Fores lokaler på Söder. Där skriver jag recensioner i varje nummer.

De nya chefredaktörerna Erik Åslin och Caroline Lundström tackar av gamle redaktören Carl Lagerkvist. Det var Calle som kom på idén om ett samarbete mellan Liberal Debatt och Feministbiblioteket. Ett samarbete som de nya redaktörerna gärna fortsätter med. Calle har fått ett nytt jobb som pressekreterare för EU-minister Birgitta Ohlsson så han fortsätter i liberalismens tjänst.

Det var inte bara mingel, utan lite snack om tidningen också. Temat för numret är Barn och två personer som fått läsa tidningen och kommentera den var Caroline Szyber, riksdagsledamot för kristdemokraterna och Maria Eriksson, chefredaktör för Svensk Tidskrift.

Szyber pratade lite övergripande om artiklarna och välkomnar en debatt om barn, föräldrarnas och samhällets ansvar.

Eriksson däremot var mer radikal och föreslog rösträtt för barn. Jag frågade hur min två månader gamla son skulle kunna rösta. Han kan inte göra det själv och hans föräldrar röstar sannolikt på olika partier. Erikssons svar var att man ska få rösta när man kan, dvs när man är kapabel att gå till vallokalen och avlägga sin röst så får man det. Jag tycker att det är helt vansinnigt då det är lätt att manipulera tex femåringar som kan gå och lägga ner saker i kuvert. Av naturliga skäl var det kring detta den efterkommande debatten handlade om.

Efter diskussionen minglade jag, men fick sedan kasta mig i en taxi hem då Hugo vägrade att äta ersättningen som hans pappa matade honom med. Sånt är livet som småbarnsmamma, men jag fick i all fall en mycket trevlig kväll. Jag tackar redaktionsrådet för det och önskar Erik och Caroline lycka till!

Jag ska publicera de två recensioner jag hade med i senaste numret och de är de två som jag inte läst av de fyra feministiska klassikerna på Times lista över världens bästa fackböcker.

1 ping

  1. […] av Liberal debatt. Tema nummer om barn som var intressant, mest debatt blev det dock om barn ska ha rösträtt eller inte. Mycket bra samtal och nya […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.