Recension: Ekström, Alice; Sju sorters kyssar; 2019

Sju sorters kyssarAlice Ekströms Sju sorters kyssar är en julfeelgood efter konstens alla regler. Det lider mot jul, två människor ska finna varandra och det finns mer än lagom galna ex med i bilden. Miljön är ett snöigt slott utanför Helsingborg och en julig final i London. Boken är utgiven på Bokfabriken och jag lyssnade på den på Storytel.

Lisa är en duktig konditor som lever i skuggan av sin berömda mor. Hon träffar Max som hon tror är barista, men som blir anställd som hennes assistent på slottscaféet som Lisa och hennes bästa vän. Lisa blir ofta aggressiv och kastar en muffins i huvudet på Max när han säger att hennes muffins är torra. Men deras relation förändras, men vägen kantas av två galna ex. Kvinnan med hållhake på Max som tycker att hon ska dansa efter hennes pipa trots att hon ska gifta sig med någon annan och Lisas ex som är en skitstövel rakt upp och ner.

Detta var riktigt, riktigt dåligt. Visst var det julmysigt med mycket kakbak och snö, men författaren har helt misslyckats med karaktärerna. Varför kastar Lisa muffins på folk? Varför kan Max inte släppa sitt ex han hatar? Så många frågor och några svar får man inte. Den sorgliga bakgrundshistorien med Lisas mamma som stack får ingen förklaring och slutar bara i ett stort jaha.

Av alla julbokskriterier så uppfyller den här boken en självständig kvinna, en bra man, juliga miljöer och en hyfsat feministisk story. Intrigen var bara konstig och exen var för överdrivna och osannolika. Det gjorde att jag inte alls gillade den.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Omnible, Västmanländskan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.