Recension: Foley, Lucy; Nyårsfesten; 2019

NyårsfestenDen första julboken jag läste i år var inte en klassisk feelgood-julbok utan en deckare. Nyårsfesten av Lucy Foley utspelar sig i en enslig by i Skottland dit några vänner farit för att fira nyår. En är död och en är mördare och vi läsare lämnas med att fundera på vem som är vem. Boken är utgiven på Printz Publishing och jag lyssnade på den på Storytel.

Vännerna från Oxford är rika och odrägliga och frågan är om de ens tycker om varandra. Likväl ska de fira nyår tillsammans i obygden. Vi får historien ur olika personernas perspektiv och det som utspelar sig efter mordet är främst föreståndarinnans perspektiv. Annars får vi följa Miranda, Emma, Kate och de andra. Nyårsfesten är en resa de gör för att låtsas att allt är som vanligt. Det är det inte. Som läsare är det svårt att räkna ut vem det är som kommer att bli mördad och inte minst vem det är som dödar.

Nyårsfesten har inga tydliga julboksingredienser men en bistory är faktiskt kärlek som uppstår, dock utan galna ex. Det är en spännande deckare inbäddad i mycket snö och uppsluppen nyårsstämning. Boken var inte jättebra, men den dög som lättläst ljudbok när jag tröttnat på alla nobelpristagare. Läs den nu i nyår om du vill ha en lättsmält deckare. Den innehåller några spännande relationer och gruppdynamik som gör boken klart läsvärd.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Omnible

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.