Sisterhood of the World Bloggers Award – igen

När jag var i Marocko ställde Lyran ett antal frågor och nominerade mig till Sisterhood of the World Bloggers Award. Jag är världssämst på att utmana vidare, men här kommer i alla fall mina svar om än något sent:

1. Vilken är den bästa klassiker du läst?

Purpurfärgen av Alice Walker är en riktig bra bok om svarta i USA. Det jag alltid bär med mig är när den bedragna hustrun lär sig läsa av mannens älskarinna, en kvinna som också ska lära henne upptäcka sexuell lust.

2. Vilken romanfilmatisering tycker du blev riktigt bra?

Stekta gröna tomater är en av mina favoritböcker, men faktum är faktiskt att jag såg filmen först. Jag älskar både filmen och boken och tycker att filmen fångat upp det viktigaste.

3. Och vilken filmatisering tycker du misslyckades?

Jag läste boken Vem vill bli miljardär? och älskade den. Det tog ett tag innan jag fattade filmen Slumdog millionaire byggde på den boken. Jag sprang då genast och hyrde den när det gick upp för mig, men blev grymt besviken. Bara det att de kokade ner två tjejer till en gjorde mig helförbannad. Allt måste faktiskt inte romantik, det kan vara vänskap också.

4. Vilken Nobelpristagare är din favorit?

Pearl Buck brukar jag nämna i sådana här sammanhang, dels för att hon är så otroligt bra, men också för att hon är lite okänd och bortglömd. Det finns många favoriter bland nobelpristagarna, men jag väljer att svara Buck.

5. Vem borde få Nobelpriset nästa år?

Assia Djebar är mitt tips år efter år och jag hoppas verkligen att det är hennes tur nästa år!

6. Vilken bok skulle du vilja rekommendera just mig?

Jag vet att du gillar klassiker och om du inte har läst den så tror jag att Pennskaftet av Elin Wägner från 1910 skulle passa dig bra.

7. Vilken litterär figur skulle du vilja äta middag med?

Jag skulle gärna sitter ner och diskutera sport med Ginny Wiesley!

8. Vilken författare skulle du helst vilja spökskrev dina memoarer?

Jag vet inte om jag skulle vilja det egentligen, men Lena Dunham skulle nog kunna hotta upp dem och addera lite mer spänning och passion så att de kunde bli mer intressanta 😉

9. Vilket kulturevenemang skulle du helst vilja gå på nästa år?

Bokmässan! Jag älskar bokmässan och jag bara måste åka dit nästa år också.

10. Vem skulle du vilja skrev ett gästinlägg på din blogg?

Varför inte du, Lyran?

2 kommentarer

 1. När du nu kunde välja vem som helst valde du mig? Varför inte Simone eller Selma eller Sapfo? Men tack för det visade förtroendet 😉 Pennskaftet har jag läst – och gillat så det var ett bra tips.

   • Hanna24 november, 2014 kl. 08:24
    Författare
   • Svara

   Haha! Min fantasi tog slut 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.