Recension: Sehlstedt, Kicki; För din skull; 2022

För din skullKicki Sehlstedt har kommit ut med en ny deckare i Probono-serien, För din skull. Jag lyssnade på den, som jag gjort med de andra, och uppläsare är Mirja Turestedt. Huvudpersoner är journalisten Aida Svantesson och kriminologen Kajan Berglund. Numer ges Kicki Sehlstedt ut på Bazar förlag och boken har faktiskt inte kommit ut i handeln hän. Jag fann den på Storytel.

En kvinna, Emelie, hämtar sin man när han släpps från fängelset. sedan han åkte in har hon fött barn och flyttat till en lyxvilla i Marinstaden i Nacka. Vi förstår att hon vill ta sig bort från det kriminella livet, men vet inte hur. Aida Svantesson gör ett grävjobb tillsammans med sina kollega Jamal om narkotikahandeln och gängkriminalitet i Stockholm. När hon minst anar det släpps fadern till hennes barn ut från fängelset och hon låter honom återigen bo hos henne. När en ung pojke dör i ett förmodat narkotikarelaterat brott på Södermalm kryper gängen närmare innerstaden och känns för många mer verkliga. För Aida blir det verkligt på flera sätt.

För din skull handlar om den organiserade brottsligheten och dess offer. Det är som vanligt i Kicki Sehlstedts böcker fint berättat om offert och familjen. I det här fallet handlar det om en kämpande ensamstående mamma i Alby och hennes fyra barn och historien är verkligen gripande. Det handlar också mycket om medberoende när det kommer till kriminalitet och där går Emelies och Aidas historier in i varandra. Vi får också lite kärlek på ett hörn och lyckan kanske finns där någonstans för Aida ändå. Och även för Kajan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.