Sagovandring i Bryne utanför Järpås i Lidköping

I helgen var Hugo och jag i Lidköping hos mina föräldrar och då passade vi på att göra lite barnvänliga utflykter. Vid Stora Bryne Säteri i Järpås var det sagovandring med min gamla lägerledare Lena. Hugo, med jackan som mantel (för att vara Batman), uppskattade vandringen mycket!

Sagovandring - draken

Första stoppet var att hitta draken som gömt sig i skogen. Drakens vingar var gjorda av paraplyer. Barnen fick lyssna på ett utdrag ur en saga om drakar.

Sagovandring

Hugo lyssnade andäktigt till sagorna. Hans favorit var den som grodan som var kär i en anka (Grodan och kärleken av Max Velthuijs). Den pratar han om fortfarande.

Sagovandring - Beatrice av Moa Andersson

Rundan var även en konstrunda för oss föräldrar, men i kombination med Lenas sagor fick barnen en fin upplevelse också av konsten. Här ses Beatrice av Moa Andersson.

Sagovandring - Hugo som Batman

Här kommer Hugo-Batman springandes. Jag tror att cirkeln ovan är Ljusskulpturer av Staffan Dahlin.

Sagovandring två konstverk

Två vackra konstverk som både barn och vuxna fick njuta av. En fjäril av skrot av Niklas Fännick och en kedja av Emille de Blanche.

Stora Bryne säteri

Stora Bryne säteri har tagits över av några privatpersoner som bor där och driver ett litet café och ordnade konst- och sagovandringen. Vi valde att fika hemma men vi hade en mycket trevlig eftermiddag hela familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.