Robban Broberg är död

HöjdareRobban Broberg är död, men länge ska hans ordvitsar och sjuka humor leva kvar. Idag spelar vi främst Likbil till Robbas ära. Jag ska även lyssna på Ingela, Öken och Vatten. Sedan ska jag alltid tänka på att Robban inte kunde vinna utan sin kvinna. Jag ska också minnas korridorsfesterna på Kjellmansgatan då jag och Jörgen alltid stämde upp i Annabel och gummimadrassen. Jag har en vän från Sydtyrolen som heter Barbara och som bott i Sverige. När jag lyssnar på Underbara uppblåsbara Barbara ska jag tänka på att hon inte var så glad över att den låten skrivits. Och så kommer jag givetvis att lyssna på brorsans favorit, Farbror Anders, som bara är för sjuk.

Äsch, jag gör en Spotify-lista, så får ni också lyssna!

Robban har betytt mycket för mig i min barndom och jag har lyssnat på hans låtar så många gånger att jag nästan kan alla texterna utantill. Han kommer att vara saknad!  Med tanke på hans humor tänker jag att han själv skulle vilja att vi lyssnar på Likbil en dag som denna.

Vila i frid Robban.

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  Va? Neeeej! Det var bara för någon dag sedan, när jag råkade höra Båtlåten, som jag tänkte att jag måste lyssna mer på Robban Broberg.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

   Det är tyvärr sant. Och, ja vi bör alltid lyssna mer på Robban!

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453
  • sven erik hansson21 juli, 2015 kl. 10:06
  • Svara

  En nu glömd robbanlåt är Maria Therese. Den låg länge på svensktoppen Det var den han slog igen med.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

   Den var med på min lista! Det var min mormors favorit för att hon heter Maria (i andranamn). Jag har alltid funderat på hur den låten skulle kunna skrivas till mig. Inga blommor är brunsvarta som mitt hår eller gröna som mina ögon 🙂

 3. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  En stor artist har gott bort… Känns alltid så tråkigt när någon man tagit för givet hela sitt liv plötsligt försvinner!
  Jag skrev ett inlägg där jag länkade till ditt inlägg, hoppas det är ok: http://www.plusett.nu/omrostning-4950/brukar-du-lyssna-pa-robban-broberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.