Recension: Winblad, Louise; Hej hej vardag; 2016

Hej hej vardagJag har sett många seriestrippar från Louise Winblads Hej hej vardag (Kolik förlag) och gillat det jag sett så att läsa hela boken var bara en tidsfråga för mig. Jag beställde den på bibblan och jag sträckläste den en sen kväll/natt när min bebis inte ville somna.

Hej hej vardag innehåller träffsäkra serier om livet med små barn. Den som inte har barn göre sig icke besvär (för hen skulle säkert bli avskräckt efter att ha läsa hela boken!). Livet med barn är inte en dans å rosor, det är ett ständigt parerande mellan dåligt samvete, bråk och gos. Och mitt i alltihop förväntas man ha ett sexliv och ta hand om sig själv. Louise Winblads serier fångar dessa dilemman med fantastisk exakthet. Jag kände igen mig otroligt mycket och skrattade högt, vilket inte är så vanligt att jag gör. Igenkänningen fanns både i serier om snippan, om relationen till maken och såklart i alla serier om hur det är att ta hand om barn. Egentiden på toan och ångesten när barnet helt plötsligt blivit pappigt känns igen liksom alla råd och tips man får från okända såväl som gravid som med barn.

Jag bjuder er på en bild som gick rakt in därför att jag känt den så många gånger:

Bild ur Hej hej vardag

Allt finns i bilderna; paniken, stressen, oron och kärleken. Det var längesedan ett seriealbum gick så rakt in i hjärtat och bjöd på så många skratt. Jag rekommenderar den varmt till alla föräldrar därute som vill kunna skratta åt eländet.

Läs mer: Adlibris, Bokus, KulturkolloEnligt O, Fiktiviteter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.