Recension: Wegerup, Jennifer & Johansson, Bettina; Hund på plan!; 2014

Hund på plan!Den andra boken i serien om Charlotte Rohlin heter Hund på plan! (Olika förlag). Första boken heter Sätt straffen, Charlotte! Jennifer Wegerup har skrivit texten och Bettina Johansson har tecknat. Olika förlag har gett ut den tillsammans med Passa bollen, ropar Kosse! om Kosovare Asllanis tidigare fotbollsår nu lagom till VM.

I Hund på plan! får vi följa Charlotte mot serieseger och guld. Men vägen dit är brokig på grund av en skada som hon drar på sig när hon krockar med en hund på planen. Hon är rädd att knäskadan ska hindra henne från att spela seriefinalen, men doktorn, som själv varit fotbollsspelare i sin ungdom, säger att det inte är någon fara. Men Charlotte måste verkligen tänka på att stärka upp knät med olika övningar.

Det är en fin bok med ett nytt tema – skada. Bra och pedagogiskt. Det är också pk så att det förslår, men det är ju Olikas grej. Tränaren är rullstolsburen från Kurdistan, många spelare är färgade utan att det nämns och på namn kan vi förstår att laget är heterogent när det kommer till nationaliteter.  Det kan för en vuxen kännas överdrivet, men barnen tänker sannolikt inte på det alls och det är bra för färgade barn att de också får vara med i böcker.Tummen upp för fortsättningen på berättelsen om Charlotte!

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] Feministbiblioteket recenserar Hund på plan! (2015 06 16) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.