Recension: Våhlund, Elias & Agnes; Handbok för superhjältar – Utan hopp; 2021

Utan hoppDet var längesedan jag skrev om Handbok för superhjältar, bokserien av Elias och Agnes Våhlund. Utan hopp kom 2021 och den läste min son själv och därför blev det inte att jag skrev om den. Nu läser jag alla högt för min dotter och vi läste ut den strax före sommaren. Hon älskar böckerna och vi är nu på den sista. Handbok för superhjältar ges ut på Rabén och Sjögren.

Lisa fortsätter att träna med sina före detta mobbare och nu är det Nick som inte rikgit klarar att komma in i superhjälterollen. inget verkar lyckas för honom. Samtidigt har sju barn försvunnit och superhjältarna måste göra allt för att hitta dem.

Jag är fortsatt tveksam till att Lisa ska vara kompis med sina mobbare och inte bara hänga med dem, utan också hjälpa till att göra dem till superhjältar. Samtidigt är det Lisa som är ledaren och de värsta mobbarna, dem som har det svårast. Lisa behöver också hjälp för att läsa fallet med de försvunna barnen och då kommer ett viktigt budskap om att det är viktigt att vara sams och samarbeta.

Selma älskar handbok för superhjältar och tycker att alla böckerna är mycket spännande, så jag läser dem och försöker inte tänka så mycket på mobbare som får vara med (deras beteende ändras ju inte nämnvärt, men det kanske kommer).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.