Recension: Tratnik, Suzana; Geographical positions; 2008

Angels beneath the surfaceJag har läst noveller ur den amerikanska novellsamlingen Angels beneath the surface som innehåller noveller av samtida slovenska författare. Jag har läst de kvinnliga författarna och recenserar de novellerna.

Suzana Tratnik är engagerad i den slovenska lesbiska rörelsen och novellen Geographical positions handlar om lesbiska kvinnor från hela världen som träffas. Huvudpersonen är från Slovenien och hon träffar en kvinna som är från Fiji. Kvinnan från Fiji har blivit våldtagen av en främmande taxichaufför, men också flera gånger av sin bror. De möter en kvinna från Lettland som relativiserar övergreppen och säger att barn inte alltid tycker att det är så hemskt. Ingen förstår henne. De lägger ner diskussionen och går ut och dricker champagne.

Jag vet inte om jag förstod den här novellen, men det kanske inte heller var meningen. Det handlar om kvinnor från alla världens hörn som samlas och som har det gemensamt att de är homosexuella. Förutom det är det ganska mycket som skiljer dem åt. Jag kände att det var något som fattades för att det skulle bli en komplett historia.

Läs mer: Adlibris, Bokus

2 pingar

  1. […] « Recension: Tratnik, Suzana; Geographical positions; 2008 […]

  2. […] Suzana Tratnik – Geographical positions: En novell om kulturskillnader och att vara lesbisk i hela världen. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.