Recension: Skåhlberg, Anette & Dahlquist, Katarina; Jösta och Johan; 2010

Jösta och JohanJag har läst Junior börjar förskolan av Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist, som är en fortsättning på Jösta och Johan. I den här den första boken får vi veta hur girafferna Jösta och Johan finner ett ägg att adoptera.

De ger sig ut på savannen, men ingenstans tycks det finnas något barn som kan bli deras. Alla har redan en arg förälder som vill behålla sina barn. Till slut hittar de ett ensamt ägg och ur det kommer en liten grön krokodil som ropar ”pappa”.

Skåhlberg och Dahlquist skriver sagor och det är nog därför de inte tänkt sig göra något realistisk skildring av hur homosexuella kan få ett barn. Jag vet inte om det är jag som är onödigt kritisk, men jag tycker att det blir lite konstigt att den som inte kan få barn med sin partner kan gå ut och leta efter ett barn. Tänk om ägget hade en förälder som bara inte var där?

Boken är på rim och det är lite väl många nödrim som inte flyter. Jag vill verkligen älska den här boken för jag tycker så mycket om förlaget Sagolikt och författare Skåhlberg och illustratör Dahlquist, men Jösta och Johan är helt enkelt inte deras bästa bok. Uppföljande Junior börjar förskolan är däremot lysande!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.