Recension: Lindenbaum, Pija; När Åkes mamma glömde bort; 2005

När Åkes mamma glömde bortPija Lindenbaums bok Åkes mamma glömde bort är en bok om den stressiga förälderns vardag.

Åkes mamma stressar jämt. Åke orkar inte lyssna på sin mamma på morgonen. En dag vaknar hon och är en drake. Först tycker Åke att det är lite roligt, men sen blir det bara jobbigt. Mamman har glömt bort hur man jobbar och hur man lagar mat. Han får istället äta sig mätt hos mormor. När han vaknar nästa dag är mamman sig själv igen, fast inte riktigt. Hon ska ta ledig en dag och inte stressa alls.

Igenkänningsfaktorn i den här boken är hög. Jag hoppas bara att jag inte är Åkes mamma än. För mig som vuxen påminner den om att jag måste ta det lugnt och tillåta mig bara vara. För barnet kanske det ger att han kan känna igen sig när han blir lite äldre. Fast det hoppas jag ju förstås inte.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.