Recension: Palm, Linda & Lindholm, Jessica; Svea planterar; 2014

Svea planterarNär jag fick höra att det fanns en barnboksförfattare från min hemstad Lidköping så blev jag såklart sugen på att läsa henne. Linda Palms Svea, med teckningar av Jessica Lindholm är en fin ny bekantskap för mig. I Svea planterar (Damm förlag) får vi en lektion i hur blommor blir till.

Lilla busiga Svea har ryckt upp alla mammas blommor ur krukorna och efter att ha fått ett smärre slaganfall bestämmer sig mamma för att plantera nya blommor tillsammans med Svea. Det blir en mycket lång väntan innan hennes blommor äntligen växer upp.

Svea är glad och tuff och hon gör något kreativt, med andra ord är det precis en sådan tjej-förebild som barnen behöver. Jag gillade den här boken och det verkar Hugo också göra, så jag tror att vi kommer att läsa fler böcker av Palm och Lindholm om Svea.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Expressen

2 kommentarer

1 ping

  • sven erik hansson20 maj, 2014 kl. 09:32
  • Svara

  Oj oj Hannna låter sin son läsa bok med flicka som huvudperson.Bra det.
  Det är ju tyvärr ofta känsligt att pojkar läser böcker med flicka som huvudperson.Det är därför som de flesta barnböcker har pojke som huvudperson.

  1. Jo, men förhoppningsvis var det så och inte är så mycket längre. Nästan alla barn har Pippi som favorit och nu tycker jag det verkar alltmer som att pojkar också får ha Pippileksaker och Pippikläder (även om en lila pippitröja jag skulle köpa visade sig vara en klänning). Förhoppningsvis kommer det att ändra sig. Jag kommer iaf att fortsätta tjata här på bloggen om böcker med flickor 🙂

 1. […] som Svea planterar är Svea bygger en bok om ett barns kreativitet och busighet. Det är skönt att en sådan […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.