Recension: Merberg, Julie; My first book of girlpower; 2016

My first book of girl powerI en facebookgrupp fick jag tips om boken My first book of girlpower att köpa till min dotter i julklapp. Julie Merberg står som författare på Adlibris och enligt Amazon är hon grundare av Downtown Bookworks som ger ut barnböcker. My first book of girlpower är en bok om de kvinnliga superhjältarna i DC Comics värld. Boken har tjocka sidor som måste tuggas för att gå sönder (som tur är har min ett och ett halvtvåring inte kommit på det än, hon har hittills bara misslyckats med att försöka riva sönder den).

Hur många kvinnliga superhjältar kan du nämna? Alla dessa?

Wonder Woman, Black CanaryStålflickan (Supergirl), Batgirl, Bumbelbee, Raven, Hawkgirl och Katana.

Jag har googlat alla karaktärer (och länkat för er) och det visar sig att de är riktigt gamla, men troligtvis för de flesta helt okända. Wonder Woman, Supergirl och Batgirl kände jag till lite vagt, men trodde att de var nya fenomen. Wonder Woman kan spåras till 1941 och Black Canary till 1947, för att nämna två.

Boken är på engelska, men jag översätter den till något slags svengelska. Selma Ä L S K A R den. Jag tänker ibland att vi vuxna gärna försöker styra vilka böcker våra barn ska tycka om, men jag hann knappt börja läsa den här innan hon slet i den. Hon kallar den ”swisch” fastän det ordet inte alls förekommer i boken. Nu upprepar hon vad jag läser och favoriterna är ”Håkå” (Hawkgirl) och ”Tata” (Katana).

En perfekt bok att sätta i händerna på det lilla barnet, och det funkar som sagt att översätta den. Jag fick en seriehistorielektion och en annan rolig sak är att Hugo, min sexåring, kände till Bumbelbee och visste alla hennes krafter. Barn kan så mycket nuförtiden!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.