Recension: Mears, Gillian; Mödrar och gamla älskare; 1999

Australien berättar: Drömtidens framtidJag har läst Australien berättar: Drömtidens framtid från Tranan och recenserar de noveller av feministiskt intresse en och en.

I Mödrar och gamla älskare av Gillia Mears får vi följa tre syskon som lever med sin far och styvmamma. Den sistnämnda är en i raden av många sedan barnens mor lämnade hemmet ett år tidigare. Barnen älskar att avsky pappans nya och när de träffar sin mamma på juldagen är de lojala mot sin mor och pratar riktigt illa om sin styvmor. De märker att mamma tycker om det.

Jag vet inte riktig vad syftet med den här novellen var. Jag tyckte om språket och jag gillade berättarstilen som var ur ett barns synvinkel, men jag förstod den inte. Jag skulle dock gärna ge Gillian Mears en ny chans, för jag gillade det jag läste. Det var bara slutet, eller snarare avsaknad av slut, som gjorde att jag inte fick ihop det.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.