Recension: Lekander, Nina; Nina och Simone; 2015

Nina och SimoneNina Lekanders drama Nina och Simone är ett feministiskt drömspel, utgiven på förlaget Constant Reader.

Dramat utspelar sig vid Simone de Beauvoirs grav på Montparnasskyrkogården i Paris. Det är ett feministiskt samtal mellan både döda och nu levande feminister; Simone de Beauvoir, Nina Simone, Satres älskarinna Simone Jollivet, Nina Björk och författaren Nina Lekander. De diskuterar all sorts feminism från den de Beauvoir predikade till individualiserad föräldraförsäkring via Betty Friedans hemmafruar och Germanie Greers mensblod. Citaten ska bygga på autentiska fakta och det blir ett oerhört roligt och intressant samtal.

Jag älskade den här pjäsen och det här feministiska samtalet. Jag har själv besökt de Beauvoir och Sartres grav och kunde väl tänka mig in i miljön. Jag tyckte om att Lekander försökte blanda feministiska ståndpunkter från nu och då och låta feministerna diskutera dem. Hon lyckas dessutom helt utan att det känns som att hon lägger orden i munnen på de gamla feministerna. Jag skulle springa och köpa biljetter om pjäsen sattes upp på en teater nära mig!

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] NINA OCH SIMONE. ETT FEMINISTISKT DRÖMSPEL Författare: Nina Lekander Förlag: Constant reader (2015) Köp den t.ex. här eller här. Andra som skrivit om boken: Feministbiblioteket […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.