Recension: Gatu, Anja & Källström, Maria; Värsta målet Kosse; 2016

Värsta målet, Kosse!Då har jag äntligen läst en bok till i Olika förlags fotbollsserie. Värsta målet, Kosse! av Anja Gatu bygger på Kosovare Asllanis barndom och titeln på boken skulle visa sig vara mer finurlig än vad jag först trodde. Maria Källström har illustrerat.

Kosse och hennes bästis Emma har blivit sams med de tjejer de vann över i Passa bollen, ropar Kosse! och nu spelar de i samma lag. För Emma och Kosse är det nytt att få spela i ett lag med riktiga matchställ. I den här boken är det en cup som står i centrum och den kan tyvärr inte Emma följa med på. Kosse, som är den blyga av de två, får lite panik över att åka själv. Hon vet inte hur man får nya vänner.

I är det en annan typ av intrig. Det handlar mycket om fotboll, men här står vänskap i centrum. Kosse är både blyg och på planen ganska impulsiv och hatar att förlora och hon genomgår en inre resa på mer än ett sätt. Två tränare får stor betydelse för henne. Sedan får hon nya vänner, men jag anar att det kanske kommer en fortsättning. En fin bok och som vanligt är jag mycket glad över den här fantastiska serien. Så bra att spelarna ”lånat ut” sina namn så att minifotbollsspelare kan läsa om sina idoler.

Målet i titeln då? Ja, det var nog det värsta målet eftersom det blev underkänt.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.