Recension: Frey, Eleonore; Inte ett sant ord; 1989

Schweiz beraättar: SensommarmötenTranans novellsamling Schweiz berättar: Sensommarmöten innehåller noveller på landets fyra officiella språk. Jag fokuserar på kvinnorna och recenserar de bästa ur samlingen en och en.

Eleonore Frey är en tysktalande författare från Schweiz och Inte ett sant ord handlar om ett barns syn på vad som är sant och vad som inte är det. Barnet blir så småningom vuxet och så blir också betraktelserna. Språket är poetiskt och manar till eftertanke.

När jag läste den här novellen tyckte jag att fen var bra och jag drogs snabbt in i den. När jag nu dagen eter jag läst den ska skriva om den minns jag inte ett dugg. Så kan det vara och det är knappast ett bra betyg.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] Frey, Eleonore; Inte ett sant ord; 1989 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.