Recension: Elde, Anna-Karin; Rik, frisk och lycklig; 2002

Rik, frisk och lyckligPå nyår glömde jag min bok hemma när vi skulle till svärfar över natten. Jag gick då återigen en tur och se vad min svärmor lämnat kvar i sina bokhyllor. Jag blev lite överraskad av att hitta en Anna-Karin Elde och hennes bok Rik, frisk och lycklig, men den fick det bli. Så lättsmält som jag behövde.

Jag har haft lite svårt att bestämma mig för om detta är feministiskt lysande eller bara särtarstänk och könsrollskonserverande. Jag har läst hennes tidigare böcker och recenserat dem mycket knapphändigt i Feministbibliotekets begynnelse. Jag hade då inte mycket att säga mer än att det kanske var just lite särartsfeministiskt.  Mitt omdöme blir nu ungefär detsamma som då. Jag skattar ibland och suckar ibland. Men hennes åtta sidor om att blåsa hår är så lysande att jag skrattade högt. Det är kanske humor bara kvinnor förstår, se och avgör själva.

Blåsa hår

Blåsa håret enligt Anna-Karin Elde.

På sista sidan smög det sig också in en liten feministisk blänkare:

Singeltjej

Det mesta är kul, men det är för många sidor du bläddrar förbi och inte fäster någon stor vikt vid för att det ska få ett mycket högt betyg. Och feministiskt lysande är det inte, men inte heller särartsfeministiskt och dåligt. Medelbra med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.