Recension: Ekman, Ellen; Lilla Berlin – Leva life; 2015

Lilla Berlin - Leva lifeEllen Ekmans tredje album om vännerna i Lilla Berlin heter Leva life (Kolik förlag) och seriestripparna har ni kunnat läsa i Metro under året. Alla var inte helt nya för mig, men eftersom jag inte läser Metro hade jag en hel del nytt att se fram emot.

Gänget i den fiktiva staden lilla Berlin tampas med vardagsbekymmer som ny pojkvän, en slarvig inneboende och tillfälliga säljjobb. De har alltid mobilen i högsta hugg och missar aldrig ett tillfälle att lägga upp en bild på filter på Instagram.

Visst är Ellen Ekman träffsäker och rolig, men jag tycker att de roligaste stripparna är dem när hon driver med hipstermänniskor och inte är så politisk (politisk är hon såklart hela tiden, men inte alltid lika uttalat). De politiska stripparna håller jag oftast med om, men det känns mer som pamfletter än satir. Gränsen är ofta hårfin, men jag tycker att hon kliver över den ibland. Kanske är det jag som är så inne i den feministiska debatten att jag har hört allt förut, men jag tycker inte att de långa monologerna från hennes olika karaktärer var så roliga eftersom jag kände mig lite skriven på näsan.

Jag älskar däremot alla serier där det drivs med sociala medier och där jag själv behöver ta fram skämskudden för att jag lite känner igen mig och inte vill det. Där är verkligen Ellen Ekman mitt i prick!

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] 991: Ellen Ekman – Lilla Berlin Leva life (seriealbum) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.