Recension: Bughadze, Lasha; Korrektur; 2011

Georgien berättar: Goris fästningJag har läst Georgien berättar: Goris fästning från Tranans förlag och jag recenserar de noveller där som jag tycker passar bäst in här på bloggen.

Lasha Bughadzes novell Korrektur är precis vad den heter. Det är två berättelser i en. Dels mannen som beskriver sitt äktenskap och hur det havererade och så exfruns anteckningar vid sidan av. Eller är det en redaktör som kommenterar? På slutet blev jag lite osäker på om det var den före detta hustrun som la sig i, men jag har bestämt mig för att jag ändå tror det.

Korrektur

Jag är förvånad att Anina Tepnadze, som skrivit förordet, inte nämnder Korrektur som en av de humoristiska novellerna. Jag skrattade högt flera gånger. Anledningen till att jag recenserar en novell av och om en man är just dessa fantastiska kommentarer i marginalen. Här får frun (för jag utgår från att det är hon) möjlighet att korrigera honom och förlöjliga honom när han kommer med tvivelaktiga påståenden för att försköna sig själv. Bughadze är lika gammal som jag, född 1977, och novellen vittnar om en mer modern syn på kärlek och äktenskap. Fantastisk roligt att läsa!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.