Recension: Bolouri, Joanna; Driving home for Christmas; 2022

Driving home for ChristmasJoanna Bolouri är en författare som jag vet skriver bra julböcker och därför ville jag självklart läsa Driving home for Christmans. Den fanns inte på Storytel, så jag köpte den för en billig penning på Amazon och läste på min Kindle. Det är sannerligen inte så ofta jag gör det nuförtiden!

Ed och Kate ska åka hem och fira jul. Det blir en annorlunda jul det här året eftersom de gör slut. De bestämmer sig för att fira jul utan att säga något, men när det kommer hem ska de flytta i sär. De har varit ett par sedan skolan och det har hunnit gå 10 år. De har inte samma önskningar i livet, Kate vill göra karriär och satsa på sig själv, medan Ed nöjer sig med sitt jobb som lärare och han vill gifta sig och skaffa barn. När julen börjar går det inte längre att bortse från dessa skillnader.

Jag tyckte om det lite annorlunda upplägget med ett strävsamt par som fortfarande känner mycket för varandra men slits isär för att de har olika åsikter om framtiden. Som vanligt har Joanna Bolouri också många fina sidokaraktärer och mest älskvärd är såklart Kates mormor Gubba som tjuvröker trots lungproblem. Kates lillebror Tom, som bara är åtta år, är också en mycket fin karaktär och kärleken till honom förenar Ed och Kate oavsett vad som händer.

I Driving home for Christmas är det inga elaka ex eller andra störningsmoment, utan bara en fin resa till att hitta tillbaka till det som är viktigt i livet och sökandet efter om den kärlek som en gång fanns, räcker för att fortsätta ett liv tillsammans. Boken ska komma på svenska lagom till nästa julbokssäsong. Jag är nyfiken på om den kommer att få en lika julåtsinspirerande titel på svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.