Recension: Alfredsson, Karin; Från någon som vill dig illa; 2022

Från någon som vill dig illaKarin Alfredsson är en författare jag gillar. När jag ser att hon kommit ut med något nytt, brukar jag läsa. Jag valde att lyssna på hennes senaste Från någon som vill dig illa på Storytel. Boken är utgiven på Brombergs och ljudboken är inläst av Maria Lyckow.

Ett facebookinlägg i Vi i Täby drar igång en kedja av händelser. Vi får följa Lisa, Johnny, Erik, Ingela och Yvonne som alla var på en barnkoloniläger i början på 70-talet. Något hände där, något som Lisa och Johnny inte har kunnat glömma. För vissa har livet gått bra efteråt, men det för Lisa och Johnny inte har gjort det. Nu vill de göra upp med sitt förflutna och skapa rättvisa i efterhand.

Från någon som vill dig illa är en en lite klurig deckare om mobbing och övergrepp mot barn, skriven med humor och en stor portion feminism. Det är en hämdroman, ungefär  som Hondjävulens liv och lustar, men det är inte hjärtesorg som är föremål för hämndaktionerna. Det är svårt att tycka om någon i boken, även om man känner visst deltagande för huvudpersonerna. Särskilt trevliga är de dock inte. Trots det tyckte jag om boken.  En bra bok måste inte ha trevliga karaktärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.