Recension: Agus, Milena; Onda stenar; 2006

Onda stenarJag hade läst många tråkiga böcker och behövde något riktigt bra. Utan att veta vad jag gav mig in på visade sig Milena Agus bok Onda stenar var just den boken jag sökte. Tyvärr var den alldeles för kort, inte ens 100 sidor.

En kvinna (får vi förmoda) berättar om sin säregna farmor och hennes liv på Sardinien. Farmodern ansågs av många vara galen och när en friare äntligen dök upp tvingade familjen henne att gifta sig. Hon anpassade sig, men hennes onda njurstenar hindrade henne från att få barn. En resa till en kurort på fastlandet skulle förändra hennes liv på många sätt. Hon träffade en man hon aldrig skulle sluta älska och hon kunde äntligen bli gravid. Hon kommer att leva sitt liv med sin man och sin son, men hon kommer aldrig att glömma Den hemkomne, som hon kallar den man hon träffade på fastlandet.

Farmodern var såklart inte galen, men med dåtidens mått mätt så var hon annorlunda. Boken är mycket fin skriven där en människa av idag betraktar sin farmor. Det enda som kan kännas lite konstigt med den berättartekniken är att hon som berättar verkligen vet allt om farmodern, till och med vilket sexliv hon hade med farfadern. Det positiva är att det blir känslosamt och känns nära. Jag älskade boken och mer eller mindre sträckläste den.

Mycket som kommer från Elisabeth Grates Bokförlag är kvalitetslitteratur och jag känner att jag måste läsa fler böcker från dem!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.