Recension: Adolfsson, Maria; Spring eller dö; 2021

Spring eller döBok nummer fyra i Doggerlandsserien av Maria Adolfsson är Spring eller dö. Den kom ut 2021 och det som från början sas vara en trilogi har nu fått hela fem böcker. Jag lyssnade på den här boken också på Storytel, inläst av Angela Kovac. Boken är utgiven på Wahlström och Widstrand.

Det är dags för Pridefestival i Dunker och höggravida Karen är där med sina vänner. Plötsligt börjar en man skjuta in i folkmassan och Karens bästa vän Eirik blir träffad. Trots att Karen har bestämt sig för att vara föräldraledig fram till förlossningen, stannar hon kvar och utreder motivet för han som sköt, för de vet vem han var. Det är dock något som skaver.

Samtidigt som Karen snart ska föda måste hon tackla sin vän Eiriks depression och sin vän Aylins rädsla för att hennes våldsamme make ska sluta att hålla sig på mattan. I det sist fallet är Karen själv iblandad på ett obehagligt sätt. Hela hennes karriär är i fara om det kommer fram hur hon löst situationen.

Det var en mycket spännande deckare, precis som de andra i serien. Det är en bra balans mellan deckarhistoria och personliga inslag. Maria Adolfsson är mycket bra på att beskriva relationer och personliga öden. Det var intressant att höra om gayrörelsen i Doggerland, som ligger lite efter sina brittiska och skandinaviska grannar. Jag vill verkligen läsa mer om de doggerska öarna och om Karen och hennes vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.