Recension: Abu-Alhayyat, Maya & Taha, Lubna; Vår systers sagokista; 2015

Vår systers sagokistaMaya Abu-Alhayyat är en palestinsk barnboksförfattare. Hon gavs ut på svenska 2015 av Bokverket och jag fick boken på Bokmässan förra året. Lubna Taha har illustrerat. Jag vet inte varför jag dröjt till nu med att recenserat den. Livet kom emellan.

Manal kan inte se, men hon kan berätta fantastiska sagor. Varje kväll vid läggdags berättar hon sagor för sina syskon, som alla älskar stunden innan de somnar. men en dag är sagorna slut. Manal kista är tom. Då hjälper alla henne att samla saker till kistan så att hon kan berätta igen.

Det är en mycket söt liten historia och så vackert att alla barnen älskar läggdags, för läggdags är det ju varje dag. Som jag önskar att mitt stora barn ska älska läggdags, men där är vi inte riktigt just nu. Men ikväll får jag läsa Vårs systers sagokista igen och hoppas att han fattar vinken.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Barnboksprat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.