Politisk allsång med Springtime

Min sista aktivitet igår innan jag helt ägnade mig åt alkoholfritt drickande på Wisby Strand, var politisk allsång med Springtime. Tyvärr fick jag inte upp kameran, men det var en kul tillställning där folk från alla partier sjöng kampsånger från hela den politiska skalan. Jag var på samma tillställning förra året och tror bestämt att det var mer feministiska sånger i år.

Vi sjöng den italienska kampsången La Lega som många antifeminister hade storknat om de hört. En rad som strejkbrytare och herrar – slå ihjäl dem allihop, hade nästan fått Solanas att framstå som mild.  Sedan sjöng vi med stor frenesi Ååå tjejer, vi måste höja våra röster för att höras. Vi sjöng också Joe Hills Rebellflickan och Marie Bergmans Ingen kommer undan politiken.

Som folkpartist kunde jag även glädja mig åt Vi hade vunnit valet om Ullsten varit kvar, även om vi inte hann med Folkpartimarschen.

Jag for med osanning i inledningen, någon SD-visa sjöngs inte. Kanske något för nästa år? Och vad blir deras bidrag? Jimmie Åkesson, shalalala…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.