Recension: Dahlgren, Helena; Orkidépojken; 2017

OrkidépojkenHelena Dahlgren älskar Twin Peaks och jag har följt henne länge i sociala medier. Det var därför otroligt roligt att läsa hennes debutroman Orkidépojken (Lava förlag) som är en slags modern Twin Peakshistoria i Tyresötappning. När ni läser recensionen så måste ni ha i bakhuvudet att jag känner Helena.

Hanna och Zeb lever i nästan i symbios. De är vänner, men någonstans vill Hanna ha mer. Hon vet att hon som kvinna är hon ointressant för Zeb. De lever livet sommaren innan de ska åka i väg till London. De festar, tittar på Twin Peaks och läser en blogg som kallas Orkidépojken. Vi förstår att en katastrof kommer att inträffa och att det har med Hannas barndomskompis Lina Palmgren att göra (jämför hon som dör i Twin Peaks som heter Laura Palmer). Allt hänger på något underligt vis ihop.

Den här boken var spännande och mot slutet så spännande att jag sträckläste den. Jag har sett Twin Peaks för att min man mer eller mindre tvingat mig och jag kände inte hajpen när den gick (trots att jag var tillräckligt gammal!). Jag tror inte att det egentligen spelar någon roll om man sett serien eller inte, man kan ha stor behållning av boken ändå. Men för alla Twin Peaks-nostalgiker är det såklart ett extra plus.

Jag tyckte mycket om boken, men som så ofta när jag läser kortromaner så tyckte jag att den var lite för kort. Jag tyckte den slutade lite abrupt. Jag ville ha mer! Den var ändå bra,  både spännande härligt annorlunda.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Bibliotekskatten, Hyllan, Kulturkollo, Johannas Deckarhörna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.