Nytt tema: Kvinnor i minoriteter

Jag har skapat ett nytt tema föra att sammanställa alla böcker som behandlar kvinnor som lever i en minoritetsbefolkning. Det är allt från finlandssvenskar till Mosofolket i Kina, via svarta i USA. Jag hoppas kunna läsa fler böcker om minoriteter och på Ms Blogs lista fanns det många om afroamerikaner och även någon bok om kvinnor bland indianer i USA.

Europa är en kontinent med många minoriteter och jag ser fram emot att forska mer kring kvinnors situation på olika håll i här, både nu och historiskt. Historiska minoriteter jag har läst böcker om är t ex estniska minoriteten i Sovjetunionen.

Jag vill ha massor med tips på fler böcker på detta tema!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.