Nu börjar det – Eurovision Song Contest 2012

Nu är den här med allt glitter och glamour – Eurovision Song Contest. Nu ska jag luta mig tillbaka och falla in i alla spekulationer, tro att Sverige kommer att vinna, förfasas över grannröstning och bli ärligt förvånad över att inte hela Europa delar just min smak. För det är så jag njuter av det bäst.

Jag gillar:
1. Hjärta och smärta på slaviska språk
2. Sånger på landets eget språk
3. Riktigt riviga schlagerdängor att dansa häcken av sig till

För att bli politiskt seriös för två sekunder kan jag säga att det gör mig glad att Loreen tar orättvisorna i Azerbajdzjan på allvar. Jag vill också passa på att tipsa om kloka Johannas krönika på SVT idag. Den handlar om hur eurovision-spektaklet synliggör orättvisor.

Men nu var det slut på det seriösa: Följ mig på Twitter där jag livetwittrar under #ECS2012

Jag återkommer i frågan, men nu ska jag bara lyssna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.