Novell-lördag: Vietnam

vietnams flaggaDet är lördag igen och en ny spännande novell-lördag. Jag ska idag publicera recensioner av tre vietnamesiska noveller och en novell-samling. De allra flesta är från det nya Vietnam, men med ett undantag. Den avvikande handlar om unga kvinnor i Vietnamkriget.

Det skedde ett uppluckrande av censurreglerna i Vietnam 1987. Före det fanns det tydliga regler för hur man fick skriva för att bli utgiven. Det var inte heller tal om att bli publicerad före man uppnått en aktningsvärd ålder. I det nya Vietnam uppmanas alla att skriva så pennan glöder. Det är då främst författare som skrivit så pennan glöder som finns med i boken Vietnam berättar: Eldsommar, juliregn innehåller.

Första recensionen publicerar om en timma klockan tolv och ett avslutningsinlägg kommer klockan fyra. Häng med!

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861

  Härligt! Läser ikapp dina fina inlägg och skulle vilja läsa fler noveller genast. Snart så kanske mer tid finns, just nu håller jag på med ett recex som handlar om unga kvinnor i Syrien. Den är nog för dig! En mörk strimma av ljus – Ordfront.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861
   • Hanna14 september, 2013 kl. 07:36
    Författare
   • Svara

   De låter verkligen som något för mig! en annan kul grej är att Kabusa kommer ut med en novellsamling av unga grönländare. Den är jag mycket sugen på! Jag har bestämt mig för att jag vill äga alla tranans samlingar. Jag har ju bara läst ett urval och mest kvinnor, så det finns massor mer att suga ut ur dem. Ska börja önska mig till jul. Alla verkar finnas utom just Vietnam, men det finns ju alltid bokbörsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.