Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Novell-lördag: Tyskland - Feministbiblioteket

Novell-lördag: Tyskland

tysklands flaggaIdag är temat för novell-lördag Tyskland. Det kanske kan tes konstigt att jag inte tillägnar dagen Alice Munro, men en novell-lördag med bara fokus på henne kommer, var så säkra.

Jag har läst Tyskland berättar: Den mindre halvan av världen och i den novellsamlingen är faktiskt majoriteten kvinnor. Jag har recenserat dem jag tyckte var mest relevanta här och det blev sex stycken. Alla novellerna handlar enligt förordet om längtan och det kommer att framgå av mina recensioner.

I förordet skriver Lotta Lundberg: Hur många böcker har du läst av en tysk författare? Tyskland ligger nära oss språkligt och kulturellt, men ändå läser vi svenskar inte ofta tyska författare. Svenska författare är långt mer lästa i Tyskland än tyska författare här i Sverige. Och då har Tyskland tio gånger så många invånare än Sverige. Det är helt ofattbart när man tänker efter och jag ska verkligen dra mitt strå till stacken för att få en ändring på detta. Novell-lördag med tema Tyskland är en bra början.

Jag kommer som sagt att publicera sex recensioner idag, en i timman med start kl 10. Ett avslutningsinlägg med sammanfattning kommer kl 17. Häng med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.