Norden-utmaning: en revidering

Tidigare meddelade jag att jag skulle utmana mig själv och läsa en bok från varje nordiskt land fram till Bokmässan i september, som har ett Norden-tema. När jag började läsa på om nordisk kvinnolitteratur* blev jag mer intresserad och det stannade inte vi en bok. Se själva här på webbplatsen för Nordisk kvinnolitteraturhistoria. Där finns mycket att botanisera bland!

Min nya reviderade Norden-utmaning lyder:
* Läsa minst fem böcker från varje nordiskt land (alternativt om en feminist från det landet, skriven av någon från ett annat land).
* Det måste vara minst två olika författare.
* Minst en bok/ett verk ska vara på originalspråk.
* Läsa minst en bok från de nordiska de självstyrande områdena Grönland, Färöarna och Åland.
* Försöka hitta en bok om eller av samiska kvinnor.
* Uppmärksamma nordiska kvinnor under Veckans feminist, minst två från varje land och gärna en från de andra nordiska områdena.
* Avsluta med en sammanfattning om verk, författare och feminister från varje nordiskt land (redogöra för vad jag läst, vad jag läst tidigare och vad jag kommer att läsa i framtiden).

Sammanfattningsvis: Det lär bli fler turer till Stadsbiblioteket.

* Kvinnolitteratur är inget bra ord eftersom kvinnors författarskap inte utgör ett undantag och därmed inte bör särskiljas från böcker skrivna av män. Dock finns det inget bra ord för det jag menar och därför använder jag det tillsvidare. Vad tycker ni att jag ska kalla böcker skriva av kvinnor och som handlar om kvinnor/har ett feministiskt tema?

2 kommentarer

1 ping

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
  • Catrine9 juli, 2012 kl. 12:45
  • Svara

  Wow! Du är lika ambitiös som vanligt. Kommer du till Bokmässan? Jag hoppas slå följe med chefen och vara där fredag och lördag.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

   Jag vill! Men jag vet inte om vi kommer ha råd/möjlighet Vore kul att ses där om jag kommer!

 1. […] av en kvinna och om kvinnor, det var den utmaning jag gav mig själv i början av sommaren. I juli reviderade jag utmaningen och kom fram till […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.